Anime Glimpse of 2018 (Winter)

Hello, guys!

Time sure flies and I didn’t follow much anime this season. Probably, I am getting old for these kind of things…(?). But, I am still playing some Japanese RNG tho. And that’s not the only reason. I usually streaming at some websites but my internet connection were too crap and sometimes stop buffering at a certain time. It makes me wanna give up on watching tho. But don’t worry, I still love anime and manga.

Continue reading

Advertisements

Uchiage Hanabi (Fireworks) and Time Travel Story

Haloo!

Setelah sekian lama, akhirnya saya posting juga di blog ini. Sebenarnya saya nonton film ini sudah seminggu yang lalu dan kepikiran mau menulis review di sini tapi buntu materi. hiks. Baru sekarang niat untuk menulis lagi, semoga ingat beberapa adegannya. Dan kembali mengingatkan bahwa review saya mungkin ada major spoiler, pastikan baca setelah menonton ya.

uchiage-1

Continue reading

Orange

Kayaknya 4 tahun lalu saya sempat janji mau review manga ini setelah selesai skripsi ya. Oke, sekarang saya akan penuhi janji dari sekian lama. Jujur setelah selesai baca ini, saya sadar bahwa manga ini cukup bikin baper sambil nggelundung di kasur. Jadi mari kita bahas manga berjudul “Orange (オレンジ)”. But, let me warn you, this post have major spoilers, so make sure you finished reading this manga first.

84f42879981f7fc44f4c2f29a759996a

Orange – Takano Ichigo

 

Continue reading

“Happiness Charge Precure!” Review

time has passed so quickly. :))

sekarang saya masih mengerjakan skripsi, tapi berhubung ada luang jadi kuputuskan untuk menulis.

Baru-baru ini saya lagi seneng banget sama serial Precure, apalagi seri Heartcatch Precure. Mungkin kedengarannya aneh kalau saya yang cewek nonton beginian, biasanya kan suka yaoi gitu. *sembunyiin koleksi manga yoai*. Saya pribadi suka Precure karena murni suka serial superhero atau mahou shoujo genre yang banyak menampilkan transformasi, kekuatan sihir dan lain sebagainya.

Nah, yang saya review sedikit adalah anime Happiness Charge Precure. Seri Precure yang satu ini merupakan seri kesepuluh dan disiarkan khusus untuk merayakan 10 tahun penayangan Precure di Jepang. *wuaaah sudah 10 tahun ya*

Hmm oke awas spoiler ya!
Continue reading

Fujoshi Kanojo

Setelah mengeluh seharian gara-gara penyakit fujonya tidak segera sembuh bahkan malah lebih parah, akhirnya saya cari hiburan lain dengan menonton Precure. Tapi untuk sementara saya nggak akan bahas *purikyua* dulu. Kali ini yang akan saya review adalah manga adaptasi dari sebuah novel best-seller *yah katanya gitu* karya Pentabu berjudul Fujoshi Kanojo. Ilustrasinya ditangani oleh Shinba Rize yang sudah cukup dikenal dalam manga bergenre yaoi. Kebetulan saya sendiri sudah pernah membaca karya-karyanya Shinba Rize. (.__.”)

Lhoh kok judulnya fujo lagi….

Eww tenang, ini bukan yaoi kok. (^^)/

fujoshi_kanojo_v01_ch01_001

Ilustrasinya Shinba Rize benar-benar beraura josei, cuma tokoh cowoknya emang lebih bishie dan uke. *dibuang
Continue reading

Spring Animu 2012

Wait, I guess this airing schedule is way too fast than I’ve had expected.

Err…No?

But, of course this is the great time to introduce Spring Anime this year. (Yeah it’s March and soon April will come :v). Splendid, Japan! Omigoto desune!! *oh wtf did i just said

So, ignore about the rants…

Here’s the list for Spring Anime 2012. Just click on this picture

Ehm…so what I want to pick from Spring Anime are….

1. Hyouka

Mystery genre from KyoAni, huh? And Classic Literature Club? So, isn’t Haruhi series is a mystery genre too? *hesitates

I guess this anime would be as great as the light novel though, and not so boring like Keion! (slapped by k-on fans). Well, I ‘ll put in my download list for a while.

2. Tsuritama

Passive guy again after Oreki Hotarou in Hyouka…but full of boys (not much though). The artwork reminds me of…Cencoroll? or perhaps not…teehee.

Fyi, this animation will be airing on noitaminA’s slot so let’s hoping that Tsuritama will be a good series this year.

3.  Tasogare Otome x Amnesia

A girl who lost her memories after death and encounters the real world together with a boy who can see her, named Niiya Teichi.  First time I read the manga,  Tasogare otome is good story though i didn’t read it till latest chapter appears.  I’m looking forward for this series….

4. Eureka Seven Ao

I haven’t watch the previous season…yet. Should I stick with season 1 first?

This anime PV looks great..:D

5. Fate / Zero part 2

Now I must hurry to finish season 1 first. Actually this series is beyond good but I dropped it because a lil bit bored with the story progress. As expected, I only an B class otaku….LOL. I must hurry right now asap.

6.  Medaka Box

aah…glad that studio Gainax will produce this anime.  Actually I don’t like heroine with you know what is that and also a lil bit tsundere.  But, it’s a work from NisiOisin, why don’t watch it first before reading the manga…:D

7. Saint Seiya Omega

Kohga is like another Takuto Tsunashi? ehm…forget it. Hoping that this series getting as good as the previous one.

Oh I forgot with Canvas too…I haven’t watched it yet. xD

I guess that’s all I pick from Spring Anime 2012.  A lame review though (also with rants everywhere) but I’m glad that I can review one while working on undergraduate thesis.

So…see you on the next post. xD